Wednesday, September 1, 2010

Saving

 Ada orang saving sebulan rm 50 ada rm 100,ada juga rm1000 n plus2.....


Begini citenya td mukadimah je....aku sebenarnya xpenah lansung saving kt bank.dpt 10 abis 10,dpt 20 abis 20 kdang2 dpt 20 abis 21.......dr keje kilang sampai la dh xkeje kilang...emm maunya jd apa2 memang xde pe backup la gayanyaa.......dh la harta pun xde...ni bukn merendah diri memang xde pun...pehh pakage lengkap betul..........di tambah lagi dgn utng yg berlambak....memang pakage platinum la ni

Nanti kalu dh kwen nk beli rumah,rumah plak harga 100k keatas,nak bli keta berbelas ribu,mkn pakai keluarga lagi....emmmmm

tapi kalu cm ni gamaknya xde sapa nak dah kt aku...xde backup kewangan langsung....memang ikut logik nya kalu xde duit zaman sekarang ni memang......paham2 la hidup cm ner....

Maunya marka mana2 baca n3 ni confirm reject awai2....memang xde dlm list la jawabnya........ini baru org perok cakap kerojo gilee....umo pun dh tua ni...nasib bdan le....

*dunia ini penunh dgn kepalsuan-credit  for aishah...

8 comments:

Mankuchai said...

salam,
simpan jer berapa ada..ada 10rm pun boh jer dalam bank tu...jgn dok usik2 dah..

Aku dulu gitu juga,sejak da khawin ni...cukup lak rasa,padahal gaji sama jer cam bujang dulu...ada anak pun still leh maintain dgn gaji masa bujang...

lemontree said...

ye ke...rezeki hg ada dh kwen n ada anak lagi..heheh....wife hg terima hg seadanya geng alhamdullah....terbaik la hg

lemonade said...

bro. ko kena menyimpan even sikit. mcm aku, even aku study lagi tp aku tetap menabung mcm budak2 skolah tu haa. bukan apa, bila terdesak kurang2 ada duet kite nak cekau.

lemontree said...

ahahah.....andai dpt ku lari jauh ku bawa diri...tetapi langkah terhenti...ish ada kena mengena ke aku taip ni heheh...ok cikgi

Khumaera Ismail said...

syahdu sungguh bace post nie..
mase bujang memg la rase mcm tak cukup, mcm2 nak beli..anset baru la, baju kasut baru la, kete baru la, mcm2..sy pun mcm tu mase bujang dulu, ta penah cukup..pas dh kawen, lebeh2 lak duit.. ;) dgn adenye some one disisi, dia slalu menasihati sy utk bjimat..so, jgn la single lame2 ea..

noreed said...

sikit-sikit, lame-lame jadi bukit :)

kerangRebus said...

adeh bukan camtu..org peghok kate, keghoje gile la..uhuu 0_0..sy boros and xpernah saving..teruk kan?iskh2

lemontree said...

huhuh...nanti ada la tu rezeki krng rebus cecah sos oiiii...