Tuesday, March 30, 2010

Dari Kekasih Untuk Kekasih

Seorang sahabat yg dh berkahwen......dia org luar dr kedah tp kwen org kedah..menggunakan prisip jus soli mengawini org tempatan untuk menjadi org tempatan...opps bukn nk nk blajar sjarah....

Ini berkaintan hal rumah tangga sbelum brkhwen dia ni terlebih dhulu brcintun ngn org len...cintun punnya cintun last sekali gf dia ckp...nk kwen...dn nk kwen nye pulak bukan dgn dia dgn org len...pehhh tu la dia gtau aku..pedih jgn ckp xlalu wt keja,xlalu segalanya.....itu dulu...selepas bertahun-tahun tragedi...

Kini dia dh kwen pun dh bahgia pun berat bdan pun dh mningkat....secara tiba2 kkasih lama menghubungi nya kembali bercerita tentang masalah keluarga....dh sahabat gua pun xnk didatangi rasa bersalah telah bgtau isteri dia tentang perkara ni...jd xgf dia bercerita la tentang masalahnya iaitu suaminya bermain kayu 3 kepada isteri sahabat gua....ssudah itu diam je cite ni


Dan masalah baru pun tiba, xgf nya call lagi dn memberitahu yg dia telah pun berpisah....dn call dn msg xgf ni telah myebabkan si isteri shabat gua merajuk n jelous......maka sahabat gua pun telah serba salah........xtau mcm mana..sebab kerap sgt xgf dia call n msg dan stiap msg berlaku di dlm wktu bkerja utk megelakn berlaku perang.....skrng pun stiil msg ....jd aku pun xtau nk bg nasehat dn pendapat....mnta tlong musuh2 or sahabat yg ada bg pndapat...komen sikit

9 comments:

♠ayuzdeathwish♠ said...

isk~
tak baek masuk campor hal rumah tangga org~
wakakaka~

lemontree said...

bukan aku nk masuk dia cite la....tu aku xtau nk bg pndapat...kang sokong membawa rebah plak

lemonade said...

bro, ko cakap kat dia, x payah la duk layan msg n call ex dia 2 lagi. tukar je no fon 2. kalo ape yg aku fhm mllui cite ko ni nmpak ex dia tu dh lebey! lelaki 2 pn sama. bini dh jeles tp still buat taik lagi ngan ex dia. ape kwn ko tu x kesian ke kat wife dia hah? bengong btl kwn ko tu. aku geram kalau psl lelaki duk melayan pompuan ni. sdgkn dh ade bini tu. sori, ter'emo skit.

lemontree said...

dia xlayan pun la....kwan aku ni terbaik

cikgadis said...

ish!!! sadis sungguh!
betol! jangan di layan!!!
huh! *emo ni*

lemonade said...

bro, kalau xde angin x kan pokok begoyang bro. kalo dia x reply msg2 pompuan tu xkan pmpuan 2 berani dgn kerapnya msej dia, call dia. hish.

lemontree said...

gadis...jgn sadis

twin....memang dia xlyan

shakirah_kiyo said...

I have no comment..Dasar laki.... huh...

lemontree said...

wahhh nmpak laki je salah semua yee....member gua dh xlyn pun siap gtau bini lg......x dia je msg tnpa dia reply